Bert kernactiviteiten werkwijze opdrachtgevers opdrachten contact home

Bert Tersteeg (1955)

Na Mulo, Meao en korte tijd Heao wilde ik graag naar de universiteit. 
Na het avond-atheneum (en twee jaar werk) ging ik in 1977 sociologie studeren in Leiden.

In 1980 haalde ik mijn kandidaats westerse sociologie. Inmiddels was ik daarbij psychologie gaan studeren. In 1986 rondde ik mijn doctoraal klinische psychologie (cum laude) af.

Vanaf 1983 tot 1986 werkte ik als student-assistent, en later als docent, aan de vakgroep klinische psychologie, gaf college, trainingen (train-de-trainer,  groepsdynamica) en psychodrama. Daarnaast was ik freelance trainer voor bedrijven en instellingen en werkte ik als behandelaar in de psychiatrie.

Van 1986 tot 1993 werkte ik tegelijkertijd in het bedrijfsleven en in de geestelijke gezondheidszorg. Als behandelcoördinator in verschillende psychiatrische ziekenhuizen (diagnostiek, indicatiestelling, behandeling, groepspsychotherapie). En als managementconsultant bij verschillende adviesbureaus, als laatste bij Ernst & Young.

In 1993 waren die werkzaamheden niet meer te combineren. Ik koos niet voor de gezondheidszorg, ook niet voor een verdere ontwikkeling bij Ernst & Young. Het werd Tersteeg organisatieadvies.

Dat is al ruim 20 jaar een goede keuze. Mijn eigen praktijk geeft mij de mogelijkheid om eigen professionele uitgangspunten te hanteren, eigen methoden van werken te kiezen en eigen voorwaarden te bepalen. Bovendien heb ik zo de ruimte gecreëerd om een grote diversiteit aan opdrachten te kunnen behouden.

© copyright Tersteeg | fotografie: Corné van den Bosch, Frans van Vuuren | webdesign RCRworks