Bert kernactiviteiten werkwijze opdrachtgevers opdrachten contact home

Werkwijze

Maatwerk
Geen mens , geen team en geen organisatie is hetzelfde. Elk vraagstuk en/of probleem vraagt een aanpak op maat. Ik heb geen standaardaanbod en/of benadering. Om een verandering op maat te bewerkstelligen – bij een individu, een team, een organisatie – is een heldere probleemstelling of diagnose van de situatie (dus) een noodzakelijke voorwaarde. Een gedegen probleemanalyse geeft richting aan de doelstellingen (haalbaar, realistisch), de doorlooptijd en mate en wijze van ondersteuning/begeleiding.

Partnerschap
Opdrachtgevers hebben meestal wel een beeld wat zij willen bereiken met hun organisatie en/of medewerkers. Wanneer u een adviseur inschakelt, heeft u waarschijnlijk eerst zelf al geprobeerd om het vraagstuk en/of het probleem op te lossen. Dat is niet of onvoldoende gelukt. Samen gaan we na wat hiervan de achtergronden en oorzaken zijn en wat er nodig is om wel te slagen.  Integraal onderdeel van mijn werkwijze is het mobiliseren en gebruik maken van de kennis, inzichten en energie van de organisatie. Ik stel me zo min mogelijk op als ‘de expert’ die u vertelt wat wel en wat niet verstandig is.

Duurzaamheid
Ik richt mijn aanpak bij voorkeur zo in, dat we werken aan het vergroten van probleemoplossend vermogen van individu, team en/of organisatie. Geen kortstondig succes en/of cosmetische veranderingen.

Doorverwijzing
Bij inhoudelijke vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van logistiek, ICT of  marketing, kan ik weinig voor u betekenen. In dat geval help ik u om de goede persoon of organisatie te vinden om uw vraagstuk op te lossen. In mijn netwerk heb ik verschillende – meestal ook zelfstandig gevestigde – specialisten met wie ik u in contact kan brengen. Ook kan het zijn dat uw vraagstuk wel aansluit bij mijn expertise, maar dat iemand anders professioneel beter bij u past. Ik zal niet aarzelen om u dat te melden. Ik zal u -  als u dat wilt - helpen de goede persoon of organisatie voor uw vraagstuk te vinden

 

© copyright Tersteeg | fotografie: Corné van den Bosch, Frans van Vuuren | webdesign RCRworks